Doe het licht uit: alles over energie

Zonnepanelen zakelijk

Omdat de energie steeds maar duurder wordt, doet men er tegenwoordig alles aan om zelf op de verbruikte energie te gaan besparen. Dat doen niet alleen de particulieren, maar zeker ook de bedrijven. Besparen op je energiekosten kun je doen door gebruik te maken van duurzame energie. Hiermee bedoelen we wind of zonne-energie. Ook wordt er tegenwoordig in woonhuizen gebruik gemaakt van aardwarmte. Dat zal zeker in de toekomst een belangrijke vorm worden voor het gebruik van warm water.  Zowel voor particulieren als bedrijven is momenteel de zonne-energie het meest aantrekkelijke. Door het gebruik van zonnepanelen kan het verbruik op de elektriciteit een stuk aantrekkelijker worden. Wanneer het aantal zonnepanelen groot genoeg is, kun je geheel zelfvoorzienend worden. Daarom zie je ook steeds meer zonnepanelen van De Solar Store die op de daken worden gemonteerd.  

Berekenen van de hoeveelheid zonnepanelen

Het kan voor een bedrijf zeer aantrekkelijk zijn om zelfvoorzienend te zijn voor wat betreft het elektriciteitsverbruik. Daarom zie je ook steeds meer bij boerenbedrijven dat hun daken vol liggen met zonnepanelen. Zij hebben er een grote oppervlakte voor. Zij kunnen daardoor geheel zelfvoorzienend zijn.  

Het komt regelmatig voor dat, door de hoeveelheid zonnepanelen, meer energie wordt opgewekt dan dat er verbruikt wordt. Dat is natuurlijk gunstig. Het overschot wat aan elektrische energie wordt opgewekt zal dan aan het net worden terug geleverd. Dat scheelt weer op de rekening van de elektrische energie. Als je een overschot aan elektrische energie hebt zal de elektriciteitsmeter (KWh meter) achteruit draaien. Dat zal plaatsvinden wanneer het een meter is met een enkele teller. Tegenwoordig worden er vaak slimme meters gebruikt. Deze heeft twee tellers. Een voor de verbruikte elektrische energie en een voor de terug geleverde. Bij de afrekening kun je zien hoeveel elektriciteit er is verbruikt. Bij zakelijke zonnepanelen worden hoofdzakelijk slimme meters toegepast.  

Zonnepanelenparken

Naast de windmolenparken worden er tegenwoordig ook zonnepanelenparken aangelegd. Dit zijn grote parken waar veel zonnepanelen worden geplaatst. Deze parken voorzien soms hele steden van elektriciteit en ook de bedrijven kunnen er gebruik van maken. Dat is een voordeel, omdat er dan niets aan het onderhoud gedaan moet worden. Dat wordt gedaan.  

Zowel particulieren als bedrijven leasen vaak zonnepanelen. Dit heeft belangrijke voordelen. Op de eerste plaats hebben ze er geen omkijken naar, omdat het onderhoud volledig wordt verzorgd. Is er een storing dan zal het leasebedrijf, zeker bijvoorbeeld bij een boerenbedrijf, snel ter plaatse zijn om het euvel te verhelpen. Er kan bij een bedrijf veel schade ontstaan wanneer de stroom uitvalt. Bij het leasen is men daarvoor dan verzekerd. Wordt er schade geleden dan zal dat worden vergoed. Daarom zal een leasebedrijf stroomuitval zo snel mogelijk willen en moeten herstellen. Daarom zijn zakelijke zonnepanelen tegenwoordig erg populair.


Delen